3 Tips hoe u maandelijks de kosten voor verwarming kunt verlagen

De kosten voor verwarming maken een belangrijk onderdeel uit van de vaste lasten die we maandelijks moeten betalen. Vreemd genoeg staat maar een klein gedeelte van de gezinnen hier bij stil en doet hier iets aan om deze met succes naar beneden te brengen. Velen van ons denken, dat er toch niets aan de kosten voor verwarming gedaan kan worden. Dat is een grote misvatting. Een gemiddeld gezin kan de maandelijkse kosten voor verwarming op jaarbasis met wel 500 euro per jaar verlagen. Voor het bedrag dat u bespaart kunt u leuke dingen doen. Daarom onderstaand enkele kostenbesparende tips:

Verwarming tip 1: Koop de juiste CV ketel

Zeker wanneer het buiten kouder is wordt in veel gezinnen geklaagd dat de verwarming het maar niet behaaglijk krijgt in huis. Vaak gaat dit ook gepaard met tochtklachten. Oorzaak is dat de capaciteit van uw CV ketel niet voldoende is. Gevolg: Uw CV ketel is continue aan het branden om de gewenste temperatuur te realiseren. Resultaat: onnodig groot verbruik. Wanneer u toe bent aan een nieuwe CV ketel schakel dan de expertise in van een erkend CV installateur. Een juiste verwarming ketel levert een besparing van € 25 per maand op.

Verwarming tip 2: Periodiek onderhoud verwarming installatie

Laat jaarlijks uw verwarming installatie nakijken en uw CV ketel schoonmaken door een erkend CV monteur Rotterdam. Een CV ketel die jaarlijks wordt schoongemaakt en opnieuw wordt ingesteld door een erkende CV installateur gaat niet alleen jaren langer mee, maar verbruikt aanzienlijk minder gas. Dit levert een besparing van honderden euro’s op uw energiekosten op. Laat tevens uw radiatoren nakijken of ze allemaal warm worden. Een radiator die voor 25% is gevuld met lucht doet zijn werk niet goed en koelt bovendien een stuk sneller af.

Verwarming tip 3: Huur uitsluitend een erkende CV installateur in

Na 2018 verandert de wetgeving voor verwarming installaties. Vanwege de vele dodelijke ongevallen, koolmonoxidevergiftiging en brand, mogen dan uitsluitend nog erkende CV installateurs het onderhoud en reparaties verzorgen. Om te voorkomen dat u als gevolg van ondeugdelijke werk vanaf deze datum aanpassingen moet laten doen is het aan te raden om alle werkzaamheden door een erkende cv installateur te laten verzorgen. Dat voorkomt problemen en onkosten in de naaste toekomst.

Advies, onderhoud en reparatie verwarming installatie

Advies, onderhoud en reparatie verwarming installatie

De erkend CV installateur van K.G. onderhoud & installatietechniek is aangesloten bij het Nederlands Vakman Platform en erkend door het KvINL. Voor deskundig advies, onderhoud en reparatie belt u telefoon 010 – 30 60 427

Maak nu een afspraak